Blåberspaj till 10 personer



VAD BEHÖVS:

150- 200 g smör eller margarin
1 dl socker
ca 5 dl mjöl.

Fylning:
5-7 del blåber
1dl socker
2 msk potatismjöl 

Gör så här:

Ungnen på 175 grader

1 Gör pajdegen först ta. smart tips är att blande den direkt i pajformen. ta så mycket mjöl som behövs jag brukar alldrig på efter vad som står utan bara hälla på och sen känna mig fram.

2Tryck sedan ut pajdegen i formen och ställ in den ett tag i ungnen för förgrädning. Deta  är inget du måste men  tycker den blir bätre då.

3 Ta hälften av blåbären och mosa dom lite gran i en byta.

4 Ta i socker och potatismjölet  och rör runt

5 Tillsät resterande ut av blåberen och rör runt.

6 Degen som blir över kan du gör ett lock av till pajen.

7 Ta då fram 2 bakplåtspaper en kavel och pajdegen. 

8 Läg pajdegen på ena bakplåtspapret och läg det andra över börja sedan kavla.

9 Skär sedan ut ditt mot på pajformen.
(Du kan även skära ut ett mönster i degen om du vill att den ska bli  lite extra dekorativ.)

10 Vill du inte ha loka på pajen så ta bara 150 g smör.

11 Ta ut fomen ur ungnen och läg i blåbären och sedan på med locket och in i ungnen igen.

12Tills den har fot en julenbrun fin färg på sig.

13 Kan bådeserveras varm och kall med vispad vaniljvisp.

Tips Strö lite florsocker över innan sercering.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0