saffransbullar






Vad behövs:

150 gram smält margarin
5 dl mjölk
1/2 tsk salt
50 gram torrjäst
1 1/2 dl socker
10- 15 dl vetemjöl
1 pkt saffran
200 gram smör
250 gram mandelmassa
lite gran vaniljsocker och kardemumma.

Så här går du till väga:

1 Smält margarin och tillsätt mjölken - värm tills den blivit jummen finnger varm

2 Häll i en dagbunke Jässt, socker salt , 8 dl vetemjöl och saffran- rör som

3Tillsätt mjölkenbalndningen och rör om ordentligt- tillsätt mer mjöl men bara så mycket som det behövs

4 Lägg handuk  över deg bunken och låt den stå och jässa i 30 min.

5 Ta upp degen  ur bunken och dela  den i 2 delar - kavla utt en del i taget.

6 Bred ut smör på degen och riv marsipan på den grova sidan av rivjärnet ha sedan på litta gran vaniljsocker o kardemumma.

7 Rula i hopp och dela i bittar.

8 Lägg i bitarn i bullformarna och in med dom i mitten av ungnen- gräddas till som blivit gulbruna.

LYCKA TILL ÖNSKAR
Den lilla och stora sockerbagaren

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0