saffransbullar
Vad behövs:
150 gram smält margarin
5 dl mjölk
1/2 tsk salt
50 gram torrjäst
1 1/2 dl socker
10- 15 dl vetemjöl
1 pkt saffran
200 gram smör
250 gram mandelmassa
lite gran vaniljsocker och kardemumma.
Så här går du till väga:
1 Smält margarin och tillsätt mjölken - värm tills den blivit jummen finnger varm
2 Häll i en dagbunke Jässt, socker salt , 8 dl vetemjöl och saffran- rör som
3Tillsätt mjölkenbalndningen och rör om ordentligt- tillsätt mer mjöl men bara så mycket som det behövs
4 Lägg handuk över deg bunken och låt den stå och jässa i 30 min.
5 Ta upp degen ur bunken och dela den i 2 delar - kavla utt en del i taget.
6 Bred ut smör på degen och riv marsipan på den grova sidan av rivjärnet ha sedan på litta gran vaniljsocker o kardemumma.
7 Rula i hopp och dela i bittar.
8 Lägg i bitarn i bullformarna och in med dom i mitten av ungnen- gräddas till som blivit gulbruna.
LYCKA TILL ÖNSKAR
Den lilla och stora sockerbagaren
Kommentarer
Trackback