Kanelbullens dag hura hura!
Ni har väl inte missat att det är kanelbullensdag i dag. Så i dag får man äta hur många kanelbullar man vill utan att ha dåligt samvete. här hemma så ska storbagaren och den lillabagaren baka kanelbullar när hon kommit hem får dagis så jag ak förbereda här hemma tills hon kommer hem .. munisgt gott kommer det att bli tror jag.
Så tänkte att jag slänger ut receptet nu på kanelbullar så ni andra med att baka era egna kanelbullar.
VAD BEHÖVS:
50 g jäst (röd för sötadegar)
100 g smör
4 dl mjölk
1 dl socker
2 krm salt
9- 11 dl vetemjöl
40 st bullformar
Fyllning:
75 g smör/ magarin
1 dl socker
2 stk kanel
Pensling:
1 ägg
päösocker
Så här går du till väga:
1 Smält 100 g smöret i en kastrul
2 Tillsätt 4 dlmjölken i kastrulen och värm den till 37 grader ( = fingervarmt)
3 Smula 50g gästen eller häll i om du har torgäst i en bunke/ skål
4 Häll degspadet över och blande/ rör runt
5 Tillsätt 1 dl socker, 2 krm salt och 9 dl arbeta degen till en smidig dig
6 Tillsätt mer vetemjöl om det skulle behövas Degen ska släpa fårn bunken/ sålen
7 Lått degen jäsa under bakbuk i 30 min
8 Slå på ungnen på 225 grader
9 Plasera ut bullformarna på plåtar eller så kan du använda bakplåtspaper.
10 Ta upp degen på mjölat bakbord/ bänk och arbeta tills den är smidig och släper bordet utan mjöl.
11 Dela degen i 2 delar och kavla ut varje del.
12 Lägg hälften av fylningen på varje del. rulla där efter ihop degen till en rulle
13 Skär varje rulle i 15- 20 lika stora delar och ställ dessa i bullformarna eller på bakplåtspapret.
14 Låt bullarna jäsa i 20 min med bakduk över.
15 Pensla med uppvispat ägg och strö pälsocker över
16 Grädas i mitten av ungnen i ca 8- 10 min
17 Låt bullarna svalna på ett galler med bakduk över sig.
18 Sätt er ner med ett glas kall mjölk osh en bulle i handen o bara njut.
LYCKA TILL
Så tänkte att jag slänger ut receptet nu på kanelbullar så ni andra med att baka era egna kanelbullar.
VAD BEHÖVS:
50 g jäst (röd för sötadegar)
100 g smör
4 dl mjölk
1 dl socker
2 krm salt
9- 11 dl vetemjöl
40 st bullformar
Fyllning:
75 g smör/ magarin
1 dl socker
2 stk kanel
Pensling:
1 ägg
päösocker
Så här går du till väga:
1 Smält 100 g smöret i en kastrul
2 Tillsätt 4 dlmjölken i kastrulen och värm den till 37 grader ( = fingervarmt)
3 Smula 50g gästen eller häll i om du har torgäst i en bunke/ skål
4 Häll degspadet över och blande/ rör runt
5 Tillsätt 1 dl socker, 2 krm salt och 9 dl arbeta degen till en smidig dig
6 Tillsätt mer vetemjöl om det skulle behövas Degen ska släpa fårn bunken/ sålen
7 Lått degen jäsa under bakbuk i 30 min
8 Slå på ungnen på 225 grader
9 Plasera ut bullformarna på plåtar eller så kan du använda bakplåtspaper.
10 Ta upp degen på mjölat bakbord/ bänk och arbeta tills den är smidig och släper bordet utan mjöl.
11 Dela degen i 2 delar och kavla ut varje del.
12 Lägg hälften av fylningen på varje del. rulla där efter ihop degen till en rulle
13 Skär varje rulle i 15- 20 lika stora delar och ställ dessa i bullformarna eller på bakplåtspapret.
14 Låt bullarna jäsa i 20 min med bakduk över.
15 Pensla med uppvispat ägg och strö pälsocker över
16 Grädas i mitten av ungnen i ca 8- 10 min
17 Låt bullarna svalna på ett galler med bakduk över sig.
18 Sätt er ner med ett glas kall mjölk osh en bulle i handen o bara njut.
LYCKA TILL
Kommentarer
Trackback