ljust mat bröd med honung



VAD BEHÖVS:
Jäst 2 påsar
1 L Filmjölk
1 dl Solrosfrön
1 dl Havregryn
1 dl Rågflingor
1/2 dl  linfrön
1 dl Honung
15 dl vetemjöl

SÅ GÅR DU TILL VÄGA:

1 Lått filmjölken stå frame i ca 1 timma i alla fall så den är rumstempererad.

2 Häll i jästen i degbytan och ha i filmjölken rör om ordentligt. ( med en visp om du vill)

3 Ha i honungen. Den ska va flytande har du inte det. Så värm den i mikron så att den blir det.

4 Ta i solrosfrön, linfrön, havregryn och rågflingorna, rör sunt 

5 Ha i 10 dl av vetemjölet och ta i resten var efter som o känn efter om du behöver alla.

6 Lått jässa under bakduk i 1 tim

7 Ta ut degen på ditt bakbord och dela den i 3 delar. lägg i brödformar och låt jäsa igen i 40 min.

8 Sätt på ungnen på 225 grader har du varmluftsungn så är det 200 grader.

9 brödet sak vara inne i ungnen i 1 timma.

10 Ta utt bröden o låt dom svalna på ett galler med bakduk över.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0