tårt bakning
nu fins bilder
jag lovar.
Havrekakor med russin
VAD BEHÖVS:
200 g smör / margarin
3 dl socker
1 st ägg
2 stk bakpulver
2,5 dl hvregryn
2 dl russin
5 dl vetemjöl
1 halv apelsin rivet skal av
HUR GÅR JAG TILL VÄGA:
1 Stäl ungen på 200 g
2. Smöret/ margarinet ska vara mjukt. så låt det stå frame ett tag. för att skynda på procesen så dela det i små bitar o degbunken.
3. Rör smöret och sockret till en jämn smet med hjälp av elvisp.
4. Tillsätt ägg + bakpulver och rör till jämn smet med elvispen
5. Tillsätt rästen av ingridienserna och rör till en jämn smet, kan vara fördel att du använder dig av händerna det sista efter du har tagigt ett var med elvispen.
6. Klicka ut eller rulla bollar som du trycker till i lagon storlek. på plåt med bakplåtspaper. ( tänk på att dom jäser lite i ungnen och flytter ut.
7. Lått dom va inne i ungnen i ca 8- 10 min
LYCKA TILL ÖNSKAR
Den lilla och stora sockerbagaren
Gaffelkakor
VAD BEHÖVS:
200 g smör/ margarin
4 msk strösocker
1,5 dl havregryn
3 dl vetemjöl
( Du kan byta ut havregrynen till kokocflingor)
1 msk kanel
3 msk strösoker
HUR GÅR JAG TILL VÄGA:
1. Stäl ungnen på 200 g
2 .Lått smöret/ margarinet stå frame ett tag så det blir mjukt . vill du att det ska gå fortare så skär det i små bitar och läg i degbunken.
3. Tillsät 4 msk skocker och rör i hop till jämn smet med hjälp av elvisp.
4. Ha sedan i havregrynen samt vetemjölet. ( eller kockosflingoran om du tar det i stälet.
5. Rulla smeten till bollar och fördela på plåtar med avstånd mellan bollarna. Det bli ca 50 stycken bollar
6. Tryck till varje kaka sedan med en gafel och in med dom i ungnen tänk på att kakoran fortfarande sak ha lite avstånd till varandra för dom flytter ut lite i ungnen med. Lått dom va in i ca 10 min.
LYCKA TILL ÖNSKAR/
Den stora och den lila sockerbagaren.
Tekakor
VAD BEHÖVS:
50 g jäst
5 dl fingervarm mjölk
1 äggula
3 msk honung
1 tsk salt
13 dl vetemjöl
200g rumsvarmt smör
SÅ HÄR GÅR DU TILL VÄGA:
1. Börja med att ha i mjölken i en kastrul och värm den fingervarm.
2. medans du väntar så ha i jäsen i deg bunken. Och ha sedan i den fingervarmamjölken och lös upp jästen.
3. Ha i honungen salt och vetemjölet till en smidig deg.
4. Tillsätt det rumsvarma smöret/ magariner i små bitar/ klika i och arbeta kraftigt i 5 minuter.
5. Lått degen jäsa i 45 min dela sedan upp degen i 20 bitar och rula till runda bolar. Lått jäsa igen i 5 min och kavla utt och nagga. Sätt på ungen på 250 grader.
6. Jäsa på plåt med bakplåtspaper i 40 min
7. in i ungen i 250 grader och i ca 8 min.
8. sedan är det bara att vänta på att dom sak svalna o ta sig en smakbit.
LYCKA TILL önskar en lila och stor bagaren