Havrekakor med russin
VAD BEHÖVS:
200 g smör / margarin
3 dl socker
1 st ägg
2 stk bakpulver
2,5 dl hvregryn
2 dl russin
5 dl vetemjöl
1 halv apelsin rivet skal av
HUR GÅR JAG TILL VÄGA:
1 Stäl ungen på 200 g
2. Smöret/ margarinet ska vara mjukt. så låt det stå frame ett tag. för att skynda på procesen så dela det i små bitar o degbunken.
3. Rör smöret och sockret till en jämn smet med hjälp av elvisp.
4. Tillsätt ägg + bakpulver och rör till jämn smet med elvispen
5. Tillsätt rästen av ingridienserna och rör till en jämn smet, kan vara fördel att du använder dig av händerna det sista efter du har tagigt ett var med elvispen.
6. Klicka ut eller rulla bollar som du trycker till i lagon storlek. på plåt med bakplåtspaper. ( tänk på att dom jäser lite i ungnen och flytter ut.
7. Lått dom va inne i ungnen i ca 8- 10 min
LYCKA TILL ÖNSKAR
Den lilla och stora sockerbagaren
Kommentarer
Trackback