äppelkaka i långpanna


Ungnen på 200 grader
Ca 35 bitar

VAD BEHÖVS:

4 ägg
5 dl socker
200 gr smör
2 dl mjölk
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
8 äpplen
4 msk socker
4 tsk kanel

så här går du till väga.:

1. Smält smöret. (under tiden kan du skala, kärna ur och klyfta äpplena)

2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i mjöl och bakpulver.

3. Tillsätt mjölk och det avsvalnade smöret.

4. Häll smeten på bakplåtspapper i långpanna.

5. Vänd äppelklyftorna i socker och kanelblandningen och fördela dem i smeten.

6. Grädda i ca 25 minuter (200 grader). Skär upp kakan i fyrkanter när den svalnat.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0