HalloWeen Cupcaks
VAD BEHÖVS:
100 g sömr/ magarin
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 stk vaniljsocker
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 stk bakpulver
1 nypa salt
150 gram mjölkchoklad
FROSTING
VAD BEHÖVS:
60 g mjukt smör / magarin
100 g philadelphiaost
5 dl florsocker
1 stk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft ( funkar med citrinsaft på flaska med)
2 dropar röd karamellfärg
2 dropar gul karamellfärg
Så här går du till väga med cupcaks smetan:
1) sätt på ungnen på 175 grader
2) vispa ägg och socker pösigt och vitt.
3) smält smöret och ha i mjölken och rör om
4) blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, salt och vänd försiktigt i smeten.
5 Tillsätt det smälta smöret o mjölken och rör om.
6) haka mjölkchoklad och ha i smetan och rör om
7) Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll dom till 2/3
8) grädda mitt i ugnen i crka 15 min, Låt dom svalna
Så här går du till vägas med frostingen
1) Rör smör florsocker vaniljsocker citronsaft och philadelphiaosten krämig
2) ha i karamellfärgen och rör om
3) bred frosingen på dom kalla cupcakesen och granera med strösell blommer eller godis.
( du kan även spritsa ut frosingen.)
LYCKA TILL ÖNSKAR VI
snart kommer det att össa in.
snart är det den lilla bagaren här hemma som fyller år så snart så sak det börjas med öfrberedelser med tårta o bakverk så då kommer det droppa in lite recept här har inte glömt bort denna blogg. Men det är det som är bra med dena blogg att man inte behöver känna presen på att blogga varje dag eller några gånger i veckan. men jag lovar sak föröska slänga in recept så småning om.
Recept på Nyponsoppa
Receptet är:
VAD BEHLVS:
Nypon 5 dl
Vaten 2l 1/4 dl
Potatismjöl 1 1/2 msk
Socker 1 dl
Så här går du till väga:
1 Du mäter up 1l och en 1/4 dl och häller i en kastrull
2 Ha i 5 dl Nypon Torkade eller färska
3 Lått det koka upp o sänk värmen lite. Lått det koka tills nyponen är mjuka.
4 Mät upp 1 L klat vaten i en annan kastrul och ha i 1 1/2 msk potatiskmjöl i och rör runt.
5 Sila av nyponen i en sill som är över den kastrulen du har vatnet och potatismjälet i.
6 Ha i socker jag har ca 1dl i men smaka av o sockra efter behag
7 Lått det koka upp med omrörning
8 Ta bort fårn platan och låt det svalna
ljust mat bröd med honung
VAD BEHÖVS:
Jäst 2 påsar
1 L Filmjölk
1 dl Solrosfrön
1 dl Havregryn
1 dl Rågflingor
1/2 dl linfrön
1 dl Honung
15 dl vetemjöl
SÅ GÅR DU TILL VÄGA:
1 Lått filmjölken stå frame i ca 1 timma i alla fall så den är rumstempererad.
2 Häll i jästen i degbytan och ha i filmjölken rör om ordentligt. ( med en visp om du vill)
3 Ha i honungen. Den ska va flytande har du inte det. Så värm den i mikron så att den blir det.
4 Ta i solrosfrön, linfrön, havregryn och rågflingorna, rör sunt
5 Ha i 10 dl av vetemjölet och ta i resten var efter som o känn efter om du behöver alla.
6 Lått jässa under bakduk i 1 tim
7 Ta ut degen på ditt bakbord och dela den i 3 delar. lägg i brödformar och låt jäsa igen i 40 min.
8 Sätt på ungnen på 225 grader har du varmluftsungn så är det 200 grader.
9 brödet sak vara inne i ungnen i 1 timma.
10 Ta utt bröden o låt dom svalna på ett galler med bakduk över.
äppelkaka i långpanna
Ungnen på 200 grader
Ca 35 bitar
VAD BEHÖVS:
4 ägg
5 dl socker
200 gr smör
2 dl mjölk
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
8 äpplen
4 msk socker
4 tsk kanel
så här går du till väga.:
1. Smält smöret. (under tiden kan du skala, kärna ur och klyfta äpplena)
2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i mjöl och bakpulver.
3. Tillsätt mjölk och det avsvalnade smöret.
4. Häll smeten på bakplåtspapper i långpanna.
5. Vänd äppelklyftorna i socker och kanelblandningen och fördela dem i smeten.
6. Grädda i ca 25 minuter (200 grader). Skär upp kakan i fyrkanter när den svalnat.
bakningen är igång
Kanelbullens dag hura hura!
Så tänkte att jag slänger ut receptet nu på kanelbullar så ni andra med att baka era egna kanelbullar.
VAD BEHÖVS:
50 g jäst (röd för sötadegar)
100 g smör
4 dl mjölk
1 dl socker
2 krm salt
9- 11 dl vetemjöl
40 st bullformar
Fyllning:
75 g smör/ magarin
1 dl socker
2 stk kanel
Pensling:
1 ägg
päösocker
Så här går du till väga:
1 Smält 100 g smöret i en kastrul
2 Tillsätt 4 dlmjölken i kastrulen och värm den till 37 grader ( = fingervarmt)
3 Smula 50g gästen eller häll i om du har torgäst i en bunke/ skål
4 Häll degspadet över och blande/ rör runt
5 Tillsätt 1 dl socker, 2 krm salt och 9 dl arbeta degen till en smidig dig
6 Tillsätt mer vetemjöl om det skulle behövas Degen ska släpa fårn bunken/ sålen
7 Lått degen jäsa under bakbuk i 30 min
8 Slå på ungnen på 225 grader
9 Plasera ut bullformarna på plåtar eller så kan du använda bakplåtspaper.
10 Ta upp degen på mjölat bakbord/ bänk och arbeta tills den är smidig och släper bordet utan mjöl.
11 Dela degen i 2 delar och kavla ut varje del.
12 Lägg hälften av fylningen på varje del. rulla där efter ihop degen till en rulle
13 Skär varje rulle i 15- 20 lika stora delar och ställ dessa i bullformarna eller på bakplåtspapret.
14 Låt bullarna jäsa i 20 min med bakduk över.
15 Pensla med uppvispat ägg och strö pälsocker över
16 Grädas i mitten av ungnen i ca 8- 10 min
17 Låt bullarna svalna på ett galler med bakduk över sig.
18 Sätt er ner med ett glas kall mjölk osh en bulle i handen o bara njut.
LYCKA TILL
Enkel kladkaka
VAD BEHÖVS:
2 Ägg
3 dl socker
1 dl Mjöl
3 msk Kakao
1 stk Vaniljsocker
1/2 stk salt
1 dl Smältsmör (100 g)
Ungnen 175 Grader
1 Vispa ägg och socker pösigt
2 Balnda i hopp alla tora ingredienser i en skål eller byta och rör sedan när det i äggsmeten.
( vispa inte ner det med elvisp utan vänd/ rör ner med en slikepot)
3 Tillsätt sist det något varma smöret och rör snapt i hopp till en genm, slät och blank smet
4 Smöra och mjöla/ bröa en form med eller utan avtagsbar botten.
5 Häll i smeten i formen och grädda mitt i ungnen på 175 grader i 25 minuter.
TIPS:
1)Något som jag alltid använder när jag gör kladkaka i stället för ströbröd är managryn tycker det blir mcyket bättre men går bra med mjöl och ströbröd med.
2 För o veta i fall kladkakan är klar är ett tips att du tar i formen o skakar på den lite lätt rör den på sig. Alltså darar är den inte klar. Annars så är den färdig o är bara att ta ut ur ungnen.
3 Serveringstips: Något som är gott till kladkaka är ju gräde eller glass beror ju på vad man själv tycker om men till läg då hallon. Dom är lite syliga i sig hjälper till i smakarna lite så det blir inte lika söt o sliskigt som den kan bli i bland. det blirunderbart gott
4) Ta på lite florsocker om ni vill och gör ett mönster på den innan ni serverar den blir lite fint och dekoretift men även lägga på en grön kvist av något slag.